День вітаміну С!
Саме в цей день, 4 квітня 1932 року, Чарлз Ґлен Кінґ - американський біохімік, піонер у галузі дослідження харчових речовин виділив вітамін С.
Аскорбíнова кислотá (гамма-лактон 2,3-дегідро-L-гулонової кислоти, вітамін C) C6H8O6, міститься у свіжих фруктах (яблука, сливи, персики, бузина, апельсини, лимони, малина, грейпфрути і т.д.) та овочах (хрін, морква, капуста, буряк, картопля, спаржа та ін.), також джерелом вітаміну С є печінка.
Вітамін С виконує в організмі два основні завдання: забезпечення
імунного захисту і стабілізації психіки. Вітамін С найкращий засіб для
збереження життєвої сили. Коли бракує С в людей кровоточать ясна, часті
застуди, загроза запалення слизових оболонок, зайва вага, підвищена
втомлюваність, слабкі нерви, погана концентрація уваги, депресивний
стан, безсоння, раннє утворення зморшок.
Тож їжте вітамінки і будьте здорові!
Немає коментарів:
Дописати коментар